zöld aventurin szív nemesacél nyaklánc 1

6.500 Ft

A nyaklánc belső átmérője 14.5 cm, nagyobb a tőlem megszokott ékszerek méreténél.

A nyakláncot a nagy és vastag szív formájú zöld aventurin ásvány dominálja. Méretei 4 cm * 4 cm * kb. 8mm.  Az ásvány aszimmetrikusan van átfúrva.

A nyaklánc pántja 304 anyagú rugós nemesacél (kb 4mm vastag), ennek közepébe fűztem a merev acéldrótot, amely a kör alakú formát megtartja. Nemesacél delfinkapoccsal záródik.

Fiatalos, divatos darab.

1 készleten

Leírás

Mivel az “zöld aventurin szív nemesacél nyaklánc 1” acélból készült, ezért kezdésnek

 

 • Néhány szó az acél anyagú ékszerekről:

Kétféle minőségű rozsdamentes/nemesacél dróttal dolgozom a vörösréz mellett. 304-es és a 316L orvosi acél verzióval.

Korrózió álló és kiváló alternatívát kínál az ezüstnek, mivel nem oxidálódik. Az acéldrótból készült drótékszer színe sötétebb és mélyebb szürke, mint az ezüsté, de sohasem változik. A termálvizet is bírja. Nem allergizál, a 316L különösen nem. Jóval keményebb anyag, mint a vörösréz, ebből kifolyólag nehéz is vele dolgozni, de az ebből készült drótékszer kivétel nélkül tökéletesen megtartja az alakját. Az acélból készült drótékszereket nem kell antikolni, nem is lehetséges.

Bővebben a nemesacél és orvosi fém témáról a GY.I.K. menüben olvashatsz.

A drótékszerek közül ez a típus igényli a legkevesebb gondoskodást, inkább a belefoglalt ásványkőre kell figyelnünk.

 

 • Néhány szó az ásvány ékszerekről, ásványos ékszerekről:

Az ásvány ékszerekben lévő kabosont, követ, gyöngyöt erősen válogatom. Nemcsak a készítéskor, hanem a vásárláskor is.

Nem teszek az ékszerbe nyilvánvalóan hibás, törött, felszínre kihatóan is átrepedt ásványkövet, ásványgyöngyöt.

Eredeti ásványokkal dolgozom.

Csiszolt kabosonokat vásárolok, vagy kisebb, ékszerbe foglalható marokköveket, illetve csiszolt, polírozott gyöngyöket. A gyöngyök méretének meghatározásánál a beszerzési számláján található méretet jelzem.

A csiszolt kabosonok felszíne általában teljesen sima, polírozott. A marokkövek felszíne többnyire nem tükörsima, kisebb pont bemélyedéseket tartalmazhatnak, fényük inkább tompább, természetesebb.

Az ékszerben lévő ásványok változhatnak: belső zárványok alakulnak ki bennük (pl fluorit), színeik fakulhatnak (pl rózsakvarc) a használati behatásoktól. Ezek nem minősülnek hibának, mert ez nékik sajátosságuk, ahogyan az is, hogy két teljesen egyforma nehezen található belőlük.

 

 • 10 indok hogy miért pont az Ewire drótékszer?
 1. –mert nem gépi tömeggyártott, más szóval egyedileg készített kézműves ékszer,
 2. -mert nagyon tartós,
 3. -mert ritkán kell tisztítani és sokkal könnyebben tisztítható mint egy bőrből, műanyagból vagy textilből készült ékszer,
 4. -mert megtartja formáját,
 5. -mert a drótékszer fémből van, nem karcolódik olyan könnyen mint más anyagból készült ékszerek, ez különösen igaz a nemesacél és orvosi fém ékszerekre.
 6. -mert az ékszered olyan lesz, amelyet látsz a fotókon. (na jó, néha szebb.)
 7. -mert az anyaga tiszta vörösréz vagy rozsdamentes nemesacél, illetve orvosi fém, ezért nem kopik le a felületi színe,
 8. -mert egyedi ékszereim készítéséhez eredeti ásványokat használok,
 9. -mert kézműves ékszeredet a saját stílusodra alakíthatod a hozzá választott nyaklánccal: szaténzsinór, hengeres bőr vagy merev kör formájú nyakékkel, illetve szemes réz vagy nemesacél nyaklánccal,
 10. -végül, de nem utolsósorban egy olyan drótékszer amely egyben ásvány ékszer is, egyedülállóan szépséges tud lenni.

 

 

 • Néhány szó a vörösréz anyagú ékszerekről:

Sok weboldal taglalja a réz ékszerek egészségre gyakorolt pozitív hatását. Nos én nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez biztosan fedi a valóságot, viszont bizonyítani sem tudom az ellenkezőjét, de ha szeretnél hinni benne, akkor tedd ezt! A hit hegyeket képes megmozgatni! Egyébként az emberiség az ókortól kezdve hisz ebben és sokan használják ma is.

Elméletileg rezgése is van, passz…. rezgésszakértő sem vagyok. Fizikát én is tanultam, persze hogy van rezgése- mint ahogy minden tárgynak körülöttünk – de hogy ennek jótékony eredménye van-e az emberi testre, nos, azt nem tudom.

Sajnos ugyanígy vagyok az ásványokkal is…gyógyhatás??….hmm…ezekről olvashatsz eleget más weboldalakon…az Ewire-nél az ásvány, a kő szépsége, az ékszerrel való harmóniája, illetve az ásvány valódisága a releváns.

Szóval a fenti szubjektív okokon túl azért dönts a beszerzés mellett, mert tetszik amit látsz, mert egyedi, mert hordható és örömmel hordható, mert illik a szemed színéhez, passzol a stílusodhoz, mert diszkrét, mert feltűnő, mert elegáns, mert formabontó, mert vagány vagy éppen klasszikus…!!!

A vörösrézből készült ékszerek színe változik, sötétedik. Ez egy természetes folyamat, oxidációnak nevezzük. Ez nem a termék hibája! Ha vörösrézből készült ékszert vásárolsz, akkor ezt tudnod kell! Az oxidáció, vagyis az antikolódás folyamatának gyorsaságát nagyban meghatározza az, hogy milyen páratartalmú levegővel találkozik az ékszer.

A réz ékszereket minden esetben polírozom, végezetül egy speciális waxszal kezelem, így a fénye tovább tart és megvédi a terméket a felületi tompa, fakó vagy akár foltos oxidációtól.

 

 • Most pedig jöjjön, aminek jönnie kell és tegyétek fel az obligát kérdést, hogy a rézből készült egyedi ékszer befogja-e a viselője bőrét?

Nos a válaszom igen is, meg nem is. A drótgyűrű befogja, ha mindig viseled. Benne alszol, mosogatsz, virágot ültetsz (én ezt teszem), és néha észlelem, hogy elszíneződött az ujjam. Fontos, hogy nem mindig. Gondolom ez függ attól, hogy mennyire stresszelünk, és mennyire izzadunk. Bőrtípustól függ, hogy színez-e és hogy mennyire színez a drótgyűrű. Ez az elszíneződés szappanos kézmosással könnyen eltávolítható. Más drótékszerek, úgymint a drótmedálok, a drótnyakláncok, a nyakékek és a karperecek nem színezik el a bőrt. Ennek két oka van, egyrészt nem oly szoros viselet, mint egy gyűrű, másrészt a felületén eloszlatott vax is véd.

 

Ha kíváncsi vagy az újdonságokra, kérlek kövesd be Fb oldalam: EWire – kézműves drótékszer

 

Drót nyakékek még: https://egyedidrotekszer.hu/termekkategoria/drot-nyakekek/

További információk

Tömeg 51 g
A termék anyaga

,

Szín