kézműves nyaklánc jáspis réz nyaklánc 1

15.200 Ft

A nyaklánc fő része kb 13 cm széles.

Ez a kézműves nyakláncom Iismét egy nagyon nőies darab, örökös.

Vörösrézből készítettem jáspis ásvánnyal. Az ásványkő kerek formájú, lapos, 3 cm átmérőjű.  A réz rész vastag és erős, de kézzel hajlítható, formázható.

Választása esetén magasfényre polírozom ezt a kézműves antikolt ékszert.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

Kézműves nyakláncaim, kézműves ékszereim saját ötleteimből fakadnak.

A lágy és nőies vonalvezetést kedvelem leginkább, elkészített ékszereim ehhez az elképzelésemhez idomulnak. Szabadkézzel, sablonok nélkül dolgozom, ezért aztán ha 100%-ban ugyanolyan ékszert szeretnél amelyet egyszer már eladtam, azt nehéz teljesítenem.

ΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞ

 • 10 indok hogy miért pont az Ewire drótékszer?

 1. –mert nem gépi tömeggyártott. Kézimunkával előállÍtott vagyis egyedi kézműves ékszer,
 2. -mert nagyon tartós,
 3. -mert ritkán kell tisztítani és sokkal könnyebben tisztítható mint egy bőrből, műanyagból vagy textilből készült ékszer,
 4. -mert megtartja formáját,
 5. -mert a drótékszer fémből van, nem karcolódik olyan könnyen mint más anyagból készült ékszerek,
 6. -mert az az ékszer lesz a tiéd, amelyet látsz a fotókon
 7. -mert az anyaga tiszta vörösréz vagy nemesacél, ezért nem kopik le a színe,
 8. -mert kézműves ékszereimhez eredeti ásványokat használok,
 9. -mert drótékszeredet a saját stílusodra alakíthatod a hozzá választott kézműves nyaklánccal: szatén, bőr, merev vagy szemes nyaklánccal,
 10. -végül, de nem utolsósorban egy drótékszer, főleg az ásványköves, egyedülállóan szépséges tud lenni.
 • Néhány szó az acél anyagú ékszerekről:

Rozsdamentes acéldróttal dolgozom a vörösréz mellett. Korrózió álló és kiváló alternatívája az ezüstnek, mivel nem oxidálódik. Az acéldrótból készült drótékszer színe sötétebb és mélyebb szürke, mint az ezüsté, de sohasem változik. A termálvizet is bírja. Nem allergizál. Nagyon kemény anyag, ebből kifolyólag nehéz vele dolgozni, de az ebből készült drótékszer kivétel nélkül tökéletesen megtartja az alakját. A nemesacélból készült drótékszereket nem kell antikolni, nem is lehetséges. A drótékszerek közül ez a típus igényli a legkevesebb gondoskodást, inkább a belefoglalt ásványkőre kell figyelnünk.

 • Néhány szó a vörösréz anyagú ékszerekről:

Sok weboldal taglalja a réz ékszerek egészségre gyakorolt pozitív hatását. Nos én nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez biztosan fedi a valóságot, viszont bizonyítani sem tudom az ellenkezőjét, de ha szeretnél hinni benne, akkor tedd ezt! A hit hegyeket képes megmozgatni!

Elméletileg az emberi testre jó hatású rezgése is van, passz…. rezgésszakértő sem vagyok. Sajnos ugyanígy vagyok az ásványokkal is…gyógyhatás??….hmm…ezekről olvashatsz eleget más weboldalakon…nálam a kő szépsége és a valódisága a releváns.

Szóval a fenti szubjektív okokon túl azért dönts a beszerzés mellett, mert tetszik amit látsz, mert egyedi, mert hordható és örömmel hordható, mert illik a szemed színéhez, passzol a stílusodhoz, mert diszkrét, mert feltűnő, mert elegáns, mert formabontó, mert vagány vagy éppen klasszikus…!!!

A vörösrézből készült ékszerek színe változik, sötétedik. Ez egy természetes folyamat, oxidációnak nevezzük. Ez nem a termék hibája! Ha vörösrézből készült ékszert vásárolsz, akkor ezt tudnod kell! Az oxidáció, vagyis az antikolódás folyamatának gyorsaságát nagyban meghatározza az, hogy milyen páratartalmú levegővel találkozik az ékszer. A réz ékszereket minden esetben polírozom, végezetül egy speciális waxszal kezelem, így a fénye tovább tart és megvédi a terméket a felületi tompa, fakó vagy akár foltos oxidációtól.

 • Most pedig jöjjön, aminek jönnie kell és tegyétek fel az obligát kérdést, hogy a rézből készült drótékszer befogja-e a viselője bőrét?

Nos a válaszom igen is, meg nem is. A drótgyűrű befogja, ha mindig viseled. Benne alszol, mosogatsz, virágot ültetsz (én ezt teszem), és néha észlelem, hogy elszíneződött az ujjam. Fontos, hogy nem mindig. Gondolom ez függ attól, hogy mennyire stresszelek, és mennyire izzadok. Bőrtípustól függ, hogy színez-e és hogy mennyire színez a drótgyűrű. Más drótékszerek, úgymint a kézműves medálok, a kézműves nyakláncok, a nyakékek és a kézműves karperecek nem színezik el a bőrt. Ennek két oka van, egyrészt nem oly szoros viselet, mint egy gyűrű, másrészt a felületén eloszlatott vax is véd.

Ha kíváncsi vagy az újdonságokra, kérlek kövesd a Facebook oldalam: EWire –kézműves drótékszer

Kézműves nyakláncok még: https://egyedidrotekszer.hu/termekkategoria/drot-nyakekek

 

További információk

Tömeg 51 g
A termék anyaga

,