Holdkő nyaklánc ásvány nyaklánc orvosi fémmel

18.000 Ft

Barnás krémszínű eredeti holdkő ásvány nyaklánc.

A nyaklánc hossza 39,7 cm.

Az ásványgyöngyök mérete 10 mm. Az ásványgolyók közé 3 mm nagyságú nemesacélgyöngyöket raktam, ezzel a nyaklánc légiesebben, stílusosabban mutat. A gyöngysor zárását orvosi fém delfinkapoccsal és kézi hajlítású orvosi fém hurokkal végeztem. A gyöngyök vékony orvosi fém acélhuzalra és 0,7-es gumis damilra vannak fűzve. A vékony huzaltól van egy kis tartása, nem annyira lágy, mintha csak damil vagy cérna tartaná a láncot.

Orvosi fém anyagú lánchosszabbítóval pár centivel nagyobbra készíthetem, bár véleményem szerint ez a gyöngysor röviden szép.

1 készleten

Leírás

Mivel a “holdkő nyaklánc ásvány nyaklánc orvosi fémmel” ékszerem eredeti ásványból készült, ezért kezdésnek

 

 • Néhány szó az ásvány ékszerekről:

Az ásvány ékszerekben lévő követ, gyöngyöt válogatom. Nem teszek az ékszerbe nyilvánvalóan hibás, törött, felszínén teljesen elrepedt követ, gyöngyöt. (Ha véletlen mégis ez történt, jelezd, s cserélem) Eredeti ásványokkal dolgozom. Csiszolt kabosonokat vásárolok, vagy kisebb, ékszerbe foglalható marokköveket, illetve csiszolt, polírozott gyöngyöket. A gyöngyök méretének meghatározásánál a vásárlásomkor a számlán vagy a csomagoláson található méretet és minőséget jelzem. A csiszolt kabosonok felszíne általában teljesen sima, polírozott. A marokkövek felszíne többnyire nem tükörsima, kisebb pont bemélyedéseket tartalmazhatnak, fényük inkább tompább, természetesebb. Az ékszerben lévő ásványok változhatnak: belső zárványok alakulnak ki bennük, színeik fakulhatnak (pl rózsakvarc) a használati behatásoktól. Ezek nem minősülnek hibának, mert ez nékik sajátosságuk.

 

 • 10 indok hogy miért pont az Ewire drótékszer?

 1. –mert nem gépi tömeggyártott. Kézimunkával előállÍtott vagyis egyedi ékszer,
 2. -mert nagyon tartós,
 3. -mert ritkán kell tisztítani és sokkal könnyebben tisztítható mint egy bőrből, műanyagból vagy textilből készült ékszer,
 4. -mert megtartja formáját,
 5. -mert a drótékszer fémből van, nem karcolódik olyan könnyen mint más anyagból készült ékszerek,
 6. -mert az az ékszer lesz a tiéd, amelyet látsz a fotókon
 7. -mert az anyaga tiszta vörösréz vagy rozsdamentes acél, ezért nem kopik le a színe,
 8. -mert az ásvány ékszer készítéséhez eredeti ásványokat használok,
 9. -mert drótékszeredet a saját stílusodra alakíthatod a hozzá választott nyaklánccal: szatén, bőr, merev vagy szemes réz nyaklánccal,
 10. -végül, de nem utolsósorban egy drótékszer, főleg az ásványköves, egyedülállóan szépséges tud lenni.

 

 • Néhány szó az acél anyagú ékszerekről:

Rozsdamentes acéldróttal dolgozom a vörösréz mellett. Korrózió álló és kiváló alternatívája az ezüstnek, mivel nem oxidálódik. Az acéldrótból készült drótékszer színe sötétebb és mélyebb szürke, mint az ezüsté, de sohasem változik. A termálvizet is bírja. Nem allergizál. Nagyon kemény anyag, ebből kifolyólag nehéz vele dolgozni, de az ebből készült drótékszer kivétel nélkül tökéletesen megtartja az alakját. Az acélból készült drótékszereket nem kell antikolni, nem is lehetséges. A drótékszerek közül ez a típus igényli a legkevesebb gondoskodást, inkább a belefoglalt ásványkőre kell figyelnünk.

 • Néhány szó a vörösréz anyagú ékszerekről:

Sok weboldal taglalja a réz ékszerek egészségre gyakorolt pozitív hatását. Nos én nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez biztosan fedi a valóságot, viszont bizonyítani sem tudom az ellenkezőjét, de ha szeretnél hinni benne, akkor tedd ezt! A hit hegyeket képes megmozgatni!

Elméletileg egészségre pozitívan ható rezgése is van, passz…. rezgésszakértő sem vagyok. Sajnos ugyanígy vagyok az ásványokkal is…gyógyhatás??….hmm…ezekről olvashatsz eleget más weboldalakon…nálam a kő szépsége és a valódisága a releváns.

Szóval a fenti szubjektív okokon túl azért dönts a beszerzés mellett, mert tetszik amit látsz, mert egyedi, mert hordható és örömmel hordható, mert illik a szemed színéhez, passzol a stílusodhoz, mert diszkrét, mert feltűnő, mert elegáns, mert formabontó, mert vagány vagy éppen klasszikus…!!!

A vörösrézből készült ékszerek színe változik, sötétedik. Ez egy természetes folyamat, oxidációnak nevezzük. Ez nem a termék hibája! Ha vörösrézből készült ékszert vásárolsz, akkor ezt tudnod kell! Az oxidáció, vagyis az antikolódás folyamatának gyorsaságát nagyban meghatározza az, hogy milyen páratartalmú levegővel találkozik az ékszer. A réz ékszereket minden esetben polírozom, végezetül egy speciális waxszal kezelem, így a fénye tovább tart és megvédi a terméket a felületi tompa, fakó vagy akár foltos oxidációtól.

 • Most pedig jöjjön, aminek jönnie kell és tegyétek fel az obligát kérdést, hogy a rézből készült drótékszer befogja-e a viselője bőrét?

Nos a válaszom igen is, meg nem is. A drótgyűrű befogja, ha mindig viseled. Benne alszol, mosogatsz, virágot ültetsz (én ezt teszem), és néha észlelem, hogy elszíneződött az ujjam. Fontos, hogy nem mindig. Gondolom ez függ attól, hogy mennyire stresszelek, és mennyire izzadok. Bőrtípustól függ, hogy színez-e és hogy mennyire színez a drótgyűrű. Más drótékszerek, úgymint a drótmedálok, a drótnyakláncok, a nyakékek és a karperecek nem színezik el a bőrt. Ennek két oka van, egyrészt nem oly szoros viselet, mint egy gyűrű, másrészt a felületén eloszlatott vax is véd.

 • Ha szeretnéd, hogy ásvány ékszered és / vagy réz ékszered sokáig szép maradjon, kérlek vigyázz rá, és tartsd be az alábbi intelmeket:

– ne viseld a fürdőszobában, se uszodában

– ne viseld, ha mosogatsz

– az ékszered ne érintkezzen vegyszerrel, különösen akkor ne, ha ez a drótékszer ásvány ékszer is egyben.

– ne felejtsd nedves, páradús helyen (pl fürdőszoba). Ha éppen nem viseljük, tegyük száraz, zárt helyre. Egy kis zacskó is megfelel-e célra, vagy  papírdobozka.

– ne aludj vele. Az éjszaka párája, bőr kipárolgása nem esik jól neki.

– ha fényüket vesztik, puha pamut ronggyal kifényesíthetőek. Az antikolt réz ékszerek tisztítását a kereskedelemben kapható ékszertisztító kendővel végezzük el. A réz tisztításának több módja is van. Házi megoldásként:  azokat a rézékszereket, amelyek nincsenek antikolva és nem tartalmaznak ásványkövet vagy gyöngyöt enyhe citromleves vízbe szoktam rakni, így tisztítom. Fogkrémmel is lehetséges finoman megsúrolni. Az ásványköves és ásvány ékszereket ne tegyük citromleves vízbe, főleg, ha nem tudjuk, hogyan “viselkedik” az az ásvány. (Pl a kvarc félék minden további nélkül belerakhatóak citromleves vízbe, de a lápisz lazuli már nem). A legtöbb ásvány enyhe mosószeres vízzel/szivaccsal tisztítható.

Na ha ide eljutottál, akkor elolvastál mindent!  Ha kíváncsi vagy az újdonságokra, kérlek kövesd be Fb oldalam: EWire – kézműves drótékszer

Drótmedálok még: https://egyedidrotekszer.hu/termekkategoria/drot-nyakekek/

További információk

Tömeg 51 g
A termék anyaga

,