ásvány kaboson sárkány jáspis sárkányvérkő

700 Ft

Az ásvány kaboson átmérője kb 2,6×2,8 cm.

magassága: 4 mm.

A kő : 9 gramm.

Drótékszer alapanyag. Sárkánykő vagy sárkányvérkő, illetve sárkány jáspisnak is nevezik. Nagyon szép rajzolatos mintájú kő, a zöld, a fehér és a bordó színek keverednek rajta. Marokkőnek is alkalmas, illetve ékszerbe befoglalni. Felülete egyenletesen szép, szélei lekerekítettek, majdnem teljesen kör alakú.

Sajnos elfogyott, de írj és meglátjuk mit tehetünk!

Cikkszám: AAK007 Kategória:

Leírás

Ásvány kabosonok, ásványgyöngyök.

Az itt található kabosonok, kövek és gyöngyök kivétel nélkül valódi ásványok. Eredetileg ezeket azért vásároltam, hogy mikor drótékszert készítek rögtön kéznél legyenek. Saját kezűleg válogattam ki, mint tökéletes kellékeket a majdan elkészítendő drótékszer díszeként. Voltatok már ásványokat árusító áruházban ugye??? Akkor pontosan tudjátok, hogy milyen nehéz egy-két darab megvásárlásánál megállni. No, én is pontosan így jártam, mára rengeteg felesleges ásványom és kövem lett, hiszen mindegyiket meg akartam venni 🙂 🙂 🙂

Ha ügyesnek érzed magad a drótékszer vagy ásvány ékszer készítésben, lehet, hogy pont itt találod meg a megfelelő alapanyagot egy ásvány kaboson formájában.

Ezeknek a köveknek egyike sem túl vastag, bumszli, vagy szörnyen formátlan, nem repedtek és törtek. Némelyik ásvány kaboson felülete a saját jellegének megfelelően barázdált vagy enyhén árkolt, de ez nem számít hibának, inkább csak az ásvány kaboson, ásványkő természetességét igazolja.

ΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞ

 • 10 indok hogy miért pont az Ewire drótékszer?

 1. –mert nem gépi tömeggyártott. Kézimunkával előállÍtott vagyis egyedi ékszer,
 2. -mert nagyon tartós,
 3. -mert ritkán kell tisztítani és sokkal könnyebben tisztítható mint egy bőrből, műanyagból vagy textilből készült ékszer,
 4. -mert megtartja formáját,
 5. -mert a drótékszer fémből van, nem karcolódik olyan könnyen mint más anyagból készült ékszerek,
 6. -mert az az ékszer lesz a tiéd, amelyet látsz a fotókon
 7. -mert az anyaga tiszta vörösréz vagy rozsdamentes acél, ezért nem kopik le a színe,
 8. -mert eredeti ásvány kabosonokat, ásványgyöngyöket használok,
 9. -mert drótékszeredet a saját stílusodra alakíthatod a hozzá választott nyaklánccal: szatén, bőr, merev vagy szemes réz nyaklánccal,
 10. -végül, de nem utolsósorban egy drótékszer, főleg az ásvány kabosonnal díszített és ásványgyöngyöss, egyedülállóan szépséges tud lenni.
 • Néhány szó az acél anyagú ékszerekről:

Rozsdamentes acéldróttal dolgozom a vörösréz mellett. Korrózió álló és kiváló alternatívája az ezüstnek, mivel nem oxidálódik. Az acéldrótból készült drótékszer színe sötétebb és mélyebb szürke, mint az ezüsté, de sohasem változik. A termálvizet is bírja. Nem allergizál. Nagyon kemény anyag, ebből kifolyólag nehéz vele dolgozni, de az ebből készült drótékszer kivétel nélkül tökéletesen megtartja az alakját. Az acélból készült drótékszereket nem kell antikolni, nem is lehetséges. A drótékszerek közül ez a típus igényli a legkevesebb gondoskodást, inkább a belefoglalt ásvány kabosonra, ásványkőre kell figyelnünk.

 • Néhány szó a vörösréz anyagú ékszerekről:

Sok weboldal taglalja a réz ékszerek egészségre gyakorolt pozitív hatását. Nos én nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez biztosan fedi a valóságot, viszont bizonyítani sem tudom az ellenkezőjét, de ha szeretnél hinni benne, akkor tedd ezt! A hit hegyeket képes megmozgatni!

Elméletileg pozitív hatású rezgése is van, passz…. rezgésszakértő sem vagyok.

Sajnos ugyanígy vagyok az ásványokkal, ásvány kabosonokkal is…gyógyhatás??….hmm…ezekről olvashatsz eleget más weboldalakon…nálam a kő szépsége és a valódisága a releváns. Szóval a fenti szubjektív okokon túl azért dönts a beszerzés mellett, mert tetszik amit látsz, mert egyedi, mert hordható és örömmel hordható, mert illik a szemed színéhez, passzol a stílusodhoz, mert diszkrét, mert feltűnő, mert elegáns, mert formabontó, mert vagány vagy éppen klasszikus…!!!

A vörösrézből készült ékszerek színe változik, sötétedik. Ez egy természetes folyamat, oxidációnak nevezzük. Ez nem a termék hibája! Ha vörösrézből készült ékszert vásárolsz, akkor ezt tudnod kell! Az oxidáció, vagyis az antikolódás folyamatának gyorsaságát nagyban meghatározza az, hogy milyen páratartalmú levegővel találkozik az ékszer. A réz ékszereket minden esetben polírozom, végezetül egy speciális waxszal kezelem, így a fénye tovább tart és megvédi a terméket a felületi tompa, fakó vagy akár foltos oxidációtól.

 • Most pedig jöjjön, aminek jönnie kell és tegyétek fel az obligát kérdést, hogy a rézből készült drótékszer befogja-e a viselője bőrét?

Nos a válaszom igen is, meg nem is. A drótgyűrű befogja, ha mindig viseled. Benne alszol, mosogatsz, virágot ültetsz (én ezt teszem), és néha észlelem, hogy elszíneződött az ujjam. Fontos, hogy nem mindig. Gondolom ez függ attól, hogy mennyire stresszelek, és mennyire izzadok. Bőrtípustól függ, hogy színez-e és hogy mennyire színez a drótgyűrű. Más drótékszerek, úgymint a drótmedálok, a drótnyakláncok, a nyakékek és a karperecek nem színezik el a bőrt. Ennek két oka van, egyrészt nem oly szoros viselet, mint egy gyűrű, másrészt a felületén eloszlatott vax is véd.

 • Ha szeretnéd, hogy ékszered sokáig szép maradjon, kérlek vigyázz rá, és tartsd be az alábbi intelmeket:

– ne viseld a fürdőszobában, se uszodában

– ne viseld, ha mosogatsz

– az ékszereid ne érintkezzenek vegyszerrel, különösen akkor ne, ha ezek a drótékszerek ásványt is tartalmaznak.

– ne felejtsd nedves, páradús helyen (pl fürdőszoba). Ha éppen nem viseljük, tegyük száraz, zárt helyre. Egy kis zacskó is megfelel-e célra, vagy  papírdobozka.

– ha fényüket vesztik, puha pamut ronggyal kifényesíthetőek. Az antikolt réz ékszerek tisztítását a kereskedelemben kapható ékszertisztító kendővel végezzük el. A réz tisztításának több módja is van. Házi megoldásként:  azokat a rézékszereket, amelyek nincsenek antikolva és nem tartalmaznak ásványkövet vagy gyöngyöt enyhe citromleves vízbe szoktam rakni, így tisztítom. Fogkrémmel is lehetséges finoman megsúrolni. Az ásványköves és ásvány ékszereket ne tegyük citromleves vízbe, főleg, ha nem tudjuk, hogyan “viselkedik” az az ásvány. (Pl a kvarc félék minden további nélkül belerakhatóak citromleves vízbe, de a lápisz lazuli már nem)

Na ha ide eljutottál, akkor elolvastál mindent!  Ha kíváncsi vagy az újdonságokra, kérlek kövesd be Fb oldalam: EWire – kézműves drótékszer

Drótmedálok még: https://egyedidrotekszer.hu/termekkategoria/drotmedalok/

További információk

Tömeg 14 g
A termék anyaga