Én az alkotó

Pest megyében lakom. Biztos védváram a már harminckét éve tartó házasságom és a lassan-lassan már felnőtt gyermekeim. Kacskaringós úton jutottam el a drótékszerekhez, sok-sok évet töltöttem számviteli-pénzügyi területen. De nem okozott problémát sosem ha lambériáznom kellett, az sem ha ablakkönyöklőt kellett bevágnom a helyére, és ha nem tetszett a boltban egyetlen miniszoknya sem hát a varrógépem elé ültem. Utam során amire mindig is számíthattam az a két ügyes kezem volt, mint állandó partnerek.

2018 volt az az év, amikor életemben először drótot fogtam a kezembe ékszerkészítés céljából. A Pinteresten láttam egy igen egyszerű drótkarkötőt és abban a pillanatban belém hasított a felismerés, hogy én ezt tudom hogyan kell csinálni, és ezt tudnám is csinálni, és szívesen is csinálnám. Ekkor még alkalmazott voltam. Aztán nemsoká már nem voltam többé alkalmazott, ami nem rajtam múlott viszont 40 felett voltam néhány évvel. Úgyhogy sok választás nem maradt, belecsaptam a lecsóba és elindítottam az EWire-kézműves drótékszert. Abszolút autodidakta módon tanulok és szeretem, szeretem, szeretem. Lelkesen tervezem és készítem el a fantáziámban megjelenő ötletet. Szeretném, ha kis hazánkban is megkedvelnék a drótékszereket az emberek, ha felfedeznék az ebben rejlő lehetőséget mint egyediségük kidomborításának egyik eszközét.

Nagyon megtetszett ez a technika, mélyen beleástam magam mert szeretném ha jó lenne és minőségi az amit csinálok. Sajnos mostanság kicsit elcsépeltük az “egyedi” szó jelentését, de én szeretném egy picit visszaadni a régi értelmezését. Már ami tőlem telik, hiszen van még előttem út, van még hová fejlődnöm.

Kezdetben vörösréz drótot használtam a legszívesebben, hiszen azzal oly könnyű dolgozni és alternatívaként a nemesacélt. Mára ez megfordult, miután felfedeztem az acél páratlan tulajdonságait, legfőképp a maradandóságát, szeretem mélyszürke színét. De a stabilitása és a minőségi tartóssága fogott meg igazán. A drótékszer készítők között Magyarországon elsőként álltam rá a 316L minőségű orvosifém drót alapanyagra, miután leteszteltem egy fülbevalót és tényleg nem gyulladt be tőle a fülem. (korábban még az ezüstöt is csak pár napig bírtam) Innen építkeztem, ma már ugyan készen veszem a sebészacél fülbevaló akasztókat, de csak azért mert azok apró díszeikkel szebbek, mint a kézzel hajlított. Ajánlom a GY.I.K. menü elolvasását az alapanyagokkal kapcsolatban.

Eredeti ásványkövekkel és ásványgyöngyökkel díszítem ékszereimet, időnként bőrrel és Swarovski kristályokkal is dolgozom. Munkám során törekszem arra, hogy a saját elképzeléseimet valósítsam meg, új utakat keressek és változatos ékszereket készítsek.

Az klassz, ha nem jön szembe!

Próbálok tényleg egyedit adni, nem szeretek másolni és nem szeretem a másolókat, de bevallom, hogy a kezdetekben előfordult, hogy ilyen gyalázatos tettet követtem el , ahogy az út keresésekor mindenki. Egyedi ékszer áruházamban vannak darabok amelyek utánrendelhetőek, mert szeretem a formájukat, szépek ezért nem tudok lemondani róluk, könnyebben beszerezhető alapanyagúak, általában gyöngyöket tartalmaznak. Ezek az ékszerek az állandó kínálatom részei, de mivel kézzel készülnek némi eltérés mindig előfordul a fotón látott darabtól. A nagyobb ásványkabosont ölelő medálok és az ásványköves nyakékek mind-mind egyedi darabok.

Másoknak fura vagyok és erősen introvertált is. Ha találkozunk, lehet nem is köszönök, annyira el vagyok varázsolva. Sokszor az orromig sem látok. Azt sem tudom kik a szomszédaim. Jó a humorérzékem és borzasztóan érzékeny vagyok, szeretem azt hinni hogy kreatív is. Munkámban törekszem a tökéletességre, valami pluszra, ez remélem a fotókon átjön. Pacifista vagyok és realista, két lábbal állok a földön.

Nem vagyok spirituális, de nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy gyermekkoromban évekig tartó és visszatérő álmom volt az, hogy két vasúti sín között sétálva sok-sok ékszert találok. Izgalmas volt és nagyon boldog voltam tőle. Van ebben valami sorsszerűség, szóval nyitott vagyok mindenre.

Köszönettel tartozom a férjemnek, aki hátországom minden körülmények között, és forrasztólámpát vesz karácsonyra. 🙂

Üdvözlettel: Éva, EWire-kézműves drótékszer