Én az alkotó

Pest megyében lakom. Biztos védváram a már harminc éve tartó házasságom és a lassan-lassan már felnőtt gyermekeim. Kacskaringós úton jutottam el a drótékszerekhez, sok-sok évet töltöttem számviteli-pénzügyi területen. De nem okozott problémát sosem ha lambériáznom kellett, az sem ha ablakkönyöklőt kellett bevágnom a helyére, és ha nem tetszett a boltban egyetlen miniszoknya sem, hát a varrógépem elé ültem. Utam során amire mindig is számíthattam, az a két ügyes kezem volt, mint állandó partnerek.

A közelmúltban kezdtem el a drótékszerek készítését. Nem mondhatnám hogy teljesen saját döntés volt ez részemről, de mindegy, belecsaptam a lecsóba és elindítottam az EWire-kézműves drótékszert. Szeretem. Lelkesen tervezem és készítem el a fantáziámban megjelenő ötletet. Szeretném, ha kis hazánkban is megkedvelnék a drótékszereket az emberek, ha felfedeznék az ebben rejlő lehetőséget, mint egyediségük kidomborításának egyik eszközét.

Nagyon megtetszett ez a technika, mélyen beleástam magam, mert szeretném ha jó lenne és minőségi az amit csinálok. Sajnos mostanság kicsit elcsépeltük az „egyedi” szó jelentését, de én szeretném egy picit visszaadni a régi értelmezését. Már ami tőlem telik, hiszen van még hová fejlődnöm.

Vörösréz drótot használok a legszívesebben, és alternatívaként használom az acélt. Eredeti ásványkövekkel és ásványgyöngyökkel díszítem ékszereimet, időnként bőrrel és Swarovski kristályokkal is dolgozom. Munkám során törekszem arra, hogy a saját elképzeléseimet valósítsam meg, új utakat keressek és változatos ékszereket készítsek.

Az klassz, ha nem jön szembe!

Próbálok tényleg egyedit adni, nem szeretek másolni és nem szeretem a másolókat, de bevallom, hogy a kezdetekben előfordult, hogy ilyen gyalázatos tettet követtem el , ahogy az út keresésekor mindenki.

Másoknak fura vagyok és erősen introvertált is. Ha találkozunk, lehet nem is köszönök, annyira el vagyok varázsolva. Sokszor az orromig sem látok. Azt sem tudom kik a szomszédaim. Jó a humorérzékem és borzasztóan érzékeny vagyok, szeretem azt hinni, hogy kreatív is. Munkámban törekszem a tökéletességre, valami pluszra, ez remélem a fotókon átjön. Pacifista vagyok és realista, két lábbal állok a földön.

Nem vagyok spirituális, de nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy gyermekkoromban évekig tartó és visszatérő álmom volt az, hogy két vasúti sín között sétálva sok-sok ékszert találok. Izgalmas volt és nagyon boldog voltam tőle. Van ebben valami sorsszerűség, szóval nyitott vagyok mindenre.

Köszönettel tartozom a férjemnek, aki hátországom minden körülmények között, és forrasztólámpát vesz karácsonyra. 🙂

Üdvözlettel: Éva, EWire-kézműves drótékszer